Skip to main content
Homepage

Soleima aktuel med nyt dansksproget album

Soleima skød i foråret sit nye dansksprogede musikalske eventyr i gang med singlerne ”Livet Begynder” og ”Kanterne”. I efteråret 2022 var hun aktuel i DR’s Min Sang Til Danmark samt Toppen af Poppen, hvor hun tryllebandt deltagere og seere med sin særegne vokal og ærlige fortolkninger. Nu har hun udgivet sit første album på dansk kaldet ”Nationens Skrammer” som hun tager med på landets festivaler til sommer.

”Tror du egentligt, det er den rette vej? Er det underligt at undre sig?” lyder det på singlen ”Livet Begynder”, som blev startskuddet for Soleimas nye eventyr med dansksproget musik. Nu har Soleima sit første danske album ”Nationens Skrammer”, der er skrevet i en tid, hvor Soleimas liv blev sat på pause, og hvor hun måtte erkende, at pauser er en del af rejsen. Stilstanden gav plads til transformation i alle dens afskygninger. Med albummet ”Nationens Skrammer” har Soleima fundet en ny version af sig selv – en mere organisk, håndspillet og levende udgave – men hun har også fundet hjem i det danske sprog. Dette gik ikke anmeldernes næser forbi, og bl.a. GAFFA kvitterede med en 4-stjernet anmeldelse hvori de skrev ”Nok er Nationens skrammer henvendt til et mindre, dansk publikum, men Soleima har vist, at hendes talent for sangskrivning er kæmpestort.”

Til de kommende koncerter har Soleima ligeledes udfordret sit musikalske setup, hvor hun har samlet et gennemmusikalsk orkester, der bl.a. består af musikerne Villads Tyrrestrup (Liss), Tobias Laust Hansen (Liss) og Barbro Kuypers (Barbro). Soleimas ambition med showet er, at det skal være levende, håndspillet og skubbe grænserne for, hvad koncertformatet kan, når det møder nogle greb fra teaterverdenen. Derudover er det vigtigt for hende at skubbe sine egne grænser for, hvad hun kan tillade sig på en scene.
”Publikum kan forvente noget helt nyt fra mig. En mere organisk, håndspillede og levende vej, hvor vi tør blande temaer fra musikkens verden med noget ’stramt’, koreograferet og teatralsk. Det er noget man ser meget udenfor Danmark med artister som bl.a. Lorde, Solange og St. Vincent, og jeg ønsker at skubbe til hvad koncertformatet kan.” lyder det fra Soleima.'

Mange kender Soleimas vokal fra poppede, engelsksprogede RnB-sange som 'Cheers for the Tears', ’Breathe’ og 'Roses'. Sangeren og sangskriveren – med det borgerlige navn Sarah Mariegaard – startede i 2006 ud som en del af det Århusianske hiphop-kollektiv Flødeklinikken. I 2015 udkom hun for første gang med sin egen musik under kunstnernavnet Soleima, og to år senere vandt hun talentprisen ved P3 Guld. Indtil nu har Soleima udgivet engelsksproget musik og etablerede sig for alvor med albummet No. 14, der fik heftig radio airplay, samt to singler der landende som Ugens Uundgåelig på P3. I efteråret 2022 har Soleima medvirket i DR’s ”Min Sang til Danmark” og TV2’s ”Toppen af Poppen”, hvor hun tryllebandt deltagere og seere med sin særegne vokal og ærlige fortolkninger, og senest gav hun et brag af en albumreleasekoncert på RUST med sit album ”Nationens Skrammer”.

Følg Soleima her: